Őrjöngés tűsarkúban

A blog az életemről, mindennapjaimról szól, ingerekben gazdag környezetemből eredő feszkók levezetéséről talán mások számára is élvezhető formában.

Friss topikok

Címkék

HTML

Babavilág

2014.04.10. 08:30 | littleyume | Szólj hozzá!

Nem kifejezetten tartottam meg a magamnak tett ígéretet a rendszeres blogolást illetően. Mentségemre szóljon, hogy kisfiam még nagyon kicsi, most 4,5 hónapos. Sok témát valószínűleg ebből az élethelyzetből merítek.

Máris ellövöm az elsőt... babaruha téma.

Kisfiam nő mint a gomba. Ez rendszeres babaruha vásárlással jár. Kiborító. Felháborító. Kiborító. Nincs eszénél, aki babaruhákat készít, illetve babaruhákat forgalmaz. A lenyúlásra megy ki az egész. Feltéve persze, ha egyáltalán eljutok a kasszáig néhány babaruhával. Ugyanis az utóbbi időben több fiú születik, mint lány, ezt észlelik az üzlettulajdonosok, és....  nem csinálnak semmit. Nem rendelnek több fiúruhát, csupán konstatálják, hogy elfogyott. Nem vagyok közgazdász zseni, de szerintem a kisfiú ruháknak nem helyettesítő terméke a rózsaszín, fodros szoknya... De lehet csak én nem vagyok elég liberális.

Vannak üzletek, ahol persze tömve vannak a polcok fiúcska ruhával is, pl. Brendon, Kangaboo. Ott is eszi meg a fene 6-7000 magyar forintocskáért darabját. Ráadásul tapasztalatlan is vagy, naivan azt hiszed, hogy a születendő gyermekedre bőven jó lesz az 56-os méret, hiszen milyen pici, amikor megszületik. Kisfiam valóban pici volt, mikor megszületett, de az 56-os ruha még kisebbnek bizonyult. A kb. 53 centis fiamra 2 hét után 62-es ruhát kellett adni... De nyilván megint csak velem, illetve a gyerekemmel van a gond. De ez a probléma arányaiban most is fennáll, kb. 65 centis a gyerkőc, és azt sasolom, hogy vajon 3 hétnél tovább tud-e hordani egy 74-es ruhát. A legmocskosabb húzás pedig az, hogy nincsenek beavatva az anyagok, amelyekből a ruha készül, így a mosásban összemennek a ruhák. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy az "anyagot" nem lehet kimosni a ruhából egy kis lögyböléssel (sem a vörösborfoltot, amivel nagypapa kínálta meg a babaruhát, de ez egyéni szocprobléma) .

A babaruháknál is trend az, amit a felnőtt ruhák esetében sem értek. Már most árulják a nyári kollekciót, rövidnadrág, rövid ujjú póló, atléta. Könyörgöm, most április eleje van, 17-25 fok közötti a hőmérséklet. Aki kirakja ezeket a ruhákat, az ilyenekben jár???? Még 3 hónap van júliusig, addig mit adok a gyerekre???? Addig 1-2 méretet nő!!! Lehet én adok neki sokat enni....

A sokadik kedvencem a farmernadrág. Farmernadrágba öltöztetik a pár hetes/hónapos babákat. Mert nem ad rugdalózót a gyerekre, mert abban olyan pici babának tűnik. Talán, mert az? Az ilyen szülőre farmert adnék, és egész nap feküdnie kellene benne, persze sehol sem igazíthatja meg, mert a kisbaba sem tudja megtenni. Sose értettem a farmer őrületet, annál durvább anyag nincs, kényelmetlen, nyáron meleg, télen hideg viselet.

És végül vásárlások alkalmával alig tudom leküzdeni azt az ingert, hogy odamenjek az eladóhoz, és megkérjem, hogy vakarja le k.... Micimackót a ruháról, vágja le a macifüles idétlen sapkát és adja harmadáért a ruhát. Kiborítanak a mindenféle állatmintás, állatfejeket utánzó sapkák: macifül, mikiegérfül, zebrafül a sörénnyel, oroszlánsörényes, nyuszifüles sapka. Nem kívánok a gyerekemből bohócot csinálni, nem vásári majom, amit mindenfélének öltöztetek, és mutogatom, milyen aranyos!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusarkuban.blog.hu/api/trackback/id/tr395995931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása